Persoonlijk

Ik help mensen, die gefrustreerd zijn van het steeds opnieuw diëten zonder resultaat om op een andere manier slanker te worden, zodat ze gelukkig zijn met hun lichaam

Wie ben ik

Vanaf kind was ik bewust en onbewust met eten bezig. Ik was het kind wat niet over de bok kwam bij de gymles. Vanaf mijn twaalfde jaar was ik aan het diëten om te voldoen aan wat anderen van je verwachten en zeer gevoelig voor afkeuring. Ik ontwikkelde een angst voor afkeuring en ik had grote behoefte om te voldoen aan verwachtingen van anderen. Daarnaast had ik schaamte over mijn lichaam deze voldeed niet aan het ‘ideale plaatje’.

Dit veranderde toen ik als verpleegkundige in de psychiatrie ging werken. Ik werd met mezelf geconfronteerd, waardoor ik verward was. Ik kwam in beweging en ontdekte “WIE BEN IK“ nu eigenlijk. Tegelijk werd ik gewaardeerd door juist mezelf te zijn. Zelfreflectie werd een sterke kwaliteit. Ik maakte een persoonlijke ontwikkeling door, waarin ik mezelf steeds meer ging waarderen en accepteren.

In 2017 kreeg ik borstkanker waarvan ik gelukkig helemaal hersteld ben. Ik besefte heel intens: ” ik leef nu“ en ik wil geen interne worstelingen meer met eten en
diëten. Nu is het tijd om gezond te eten en dicht bij mezelf te blijven.

In de zoektocht om dicht bij mezelf te blijven heeft de opleiding NLP en systemisch werken mij enorm geholpen. Er begon wat te veranderen. Ik werd positiever, energieker, krachtiger, het eten of diëten werd bijna geen issue meer.

Inmiddels ben ik een bedrijf begonnen waar ik heel veel positieve energie van krijg. Ik kan jou leren hoe je dichter bij jezelf kunt komen , zodat eten geen issue meer is.

Persoonlijk

Ik ben 53 jaar woon in het mooie Drenthe. Ik ben getrouwd met een lieve man en we hebben twee zonen van 25 en 22 jaar waarvan de jongste bijna uit huis is. Ik word heel blij van gezelligheid, koken met verse ingrediënten vrienden ontvangen, langdurig tafelen, wandelen in het bos en zwemmen. Zingen doe ik in een heel enthousiast popkoor. Lang kletsen en terrassen met vriendinnen, doe ik graag.

Anderen zeggen over mij dat ik eerlijk open en authentiek ben. Heel betrokken, sociaal en betrouwbaar. Mensen voelen zich snel bij mij op hun gemak.

Missie

Vanuit mijn kennis en levenservaring wil ik graag mensen met overgewicht helpen om weer blij te zijn met zichzelf, zodat ze op een natuurlijke wijze weer gaan genieten van eten.

Visie

Ik ben ervan overtuigd dat als je meer in verbinding bent met jezelf eten veel minder een issue is en je moeiteloos gezonde keuzes maakt.

Kennis en ervaring

Ondertussen heb ik veel kennis en ervaring met diëten en voeding en welke invloed dit kan hebben op jezelf. Vooral het herkennen, erkennen, accepteren van onderliggende behoeftes verlangens van verschillende mensen. In een veilige warme sfeer kan ik jou leren, hoe je dichter bij jezelf kan komen, waarin eten geen issue meer is.

Wat is er anders aan mijn programma

Bij mij draait het niet om calorieën tellen of om lichaamsgewicht. Iedereen die gelijnd heeft weet vaak precies wat hij of zij teveel of te weinig eet.

Ik ga op zoek naar jouw identiteit en wat voor functie heeft eten voor jou, zodat je ontspannen met eten kan omgaan en op een natuurlijke wijze kan genieten van eten.

Podcast

Onlangs werd ik geïnterviewd door Modita van Zummeren. Zij is auteur van het boek: ”Honger naar vervulling”.

Ik vertel over de desastreuze veroordeling in mijn jeugd door een schoolarts en de omwenteling in mijn leven. Verder vertel ik wat mij geholpen heeft in het omgaan met mijn overgewicht.

Het is een proces geweest in het vinden van een gezonde levenswijze van binnenuit, waarbij diëten definitief tot het verleden behoren.

Het belang van begrip en liefde voor jezelf, het contact maken met alle emoties die er zijn en het tot stand brengen van een echte verbinding met jezelf, waarbij zelfconfrontatie van wezenlijk belang is.

Klik hier om de podcast te beluisteren

 

Mensen met een eetprobleem hebben de neiging om zichzelf af te gaan keuren. Op allerlei manieren kan dit onbewust  invloed op jouw hebben.

Er is een tweede podcast gemaakt. Deze gaat over het belang van een positief zelfbeeld bij overgewicht. Nieuwsgierig geworden luister hier naar de podcast.

De 2e podcast kan je hier beluisteren