Uit je comfort

Uit je comfort ……… veranderen doet iets met een mens. Soms als je goed luistert naar je hart of je ziel kun je verrassend veel te weten komen.

Waarom doen we dat dan niet zo snel. Meestal gaan we door in een flow, omdat het veiligheid en zekerheid biedt. Niks mis mee totdat je gaat voelen of denken: dit wil ik niet langer. Je drukt deze gevoelens weg, omdat er allerlei redenen zijn te bedenken waarom je door zou gaan waarom je doet.
Zelf heb ik 20 jaar op het GGZ gewerkt als verpleegkundige. Daar heb ik me mogen ontwikkelen. En toch knaagde er al tijden iets: ik wil wat anders wat goed bij mij past. Er waren steeds allerlei redenen om te blijven. Totdat ik was aangenomen ergens anders. Ik moest gaan kiezen wat wil ik? Gaat dit bij me passen?

Veranderen van baan en organisatie is lef hebben. Uit je comfort stappen en je veiligheid opgeven. Ik was best trots op mezelf dat ik de stap durfde te zetten.

Meestal als ik uit mijn comfort ga, word ik ongemakkelijk. Ken je dat een vage buikpijn en een vaag zenuwachtig gevoel waar je liever bij weg wilt gaan? Deze verandering voelde ik in mijn lichaam.

Het stil staan hierbij en erkenning geven aan dit gevoel zorgde ervoor dat ik het ongemak ging verdragen. Ik werd me bewust dat dit geen reden is om te gaan eten maar een reden om stil te staan.

Het leren uit je comfort te gaan en te luisteren naar je innerlijk wereld levert je minder strijd op met eten. Je luistert naar je verlangens en eten is geen oplossing voor je ongemak meer. Wil je ook uit je comfort en ongemak leren verdragen? Het gaat je heel veel mooie dingen opleveren.