Jezelf straffen en belonen

Straf jezelf nooit, er zijn allerlei manieren om jezelf te straffen voor het feit dat je te veel eet of te veel weegt of dat je niet voldoet aan andere eisen. Je kunt jezelf uit hongeren of vol proppen. Je kan op jezelf schelden.  Je kan jezelf verbieden om iets lekkers  te pakken. Je kan niets leuks voor jezelf gaan kopen. Van alles is mogelijk alleen het helpt je niet verder. Mensen met een dieet verleden hebben vaak een straf en beloon knop in hun zitten.  Gaat het goed dan kan je belonen en gaat het slecht dat kan je negatief zijn.

Pas op met jezelf bestraffen het is een negatieve energie die onbewust wat doet.

Zeg je iets in je hoofd: “ik kan het niet, ik ben ook dom of een sukkel“. Dit gaat soms heel subtiel let erop en doe het niet. Als het je overkomt zeg dan dat je er van kan leren of een foutje mag we pakken de draad op en gaan verder. Behandel jezelf als je beste vriendin, je faalt niet met opzet. Wees een vriend van jezelf leer van je lessen die het leven geeft en laat jezelf groeien, helen,  vernieuwen en triomferen. Haal jij het beste in jezelf naar boven? Het gaat niet om jagen naar een streefgewicht het gaat om jou die haar relatie met eten durft te onderzoeken. Die bereid is om dieper te kijken dan alleen naar minder te eten en meer te bewegen om af te vallen. Het is net als een berg beklimmen dan ben je onderweg ook aan het kijken wat gebeurt er allemaal wat voel ik  wat zie ik. En dat is een hele andere kijk dan je houden aan een strak menuplan. Ben jij nieuwsgierig naar de reden waarom jij jezelf wilt belonen met eten of overeten? Misschien omdat je hard hebt gewerkt of voor de troost, voor de geruststelling.

Als je hier nieuwsgierig naar bent geworden en je besluit de patronen hierin te willen leren loslaten. Ik wil je graag helpen en je een gratis eerste gesprek geven.

https://www.vetkrachtig.nl/kickstartsessie/