Het diëten vaarwel zeggen!!

Ik ben ervan overtuigd dat het diëten vaarwel zeggen een voorwaarde is om te stoppen met eetbuien en eet/snaai gedrag waar je niet tevreden over bent.

Waarom? Zou je denken. Heeft het in het verleden gewerkt? Hoe lang? En hoe snel was je weer in je oude eetpatroon?

Ten eerste eet je minder dan je nodig hebt waardoor vaak je lichaam op een soort spaarstand gaat staan. Ten tweede een hele belangrijke: Het maakt je brein in de zenuwen.

Je krijgt honger dat activeert je brein sterker dan normaal. En dan gaat je automatisch programma, je primitieve oerbrein sterker op reageren. Die geeft onbewust signalen af en word je zomaar worden overvallen door eetdrang. Je kent het wel dan zwicht je in een keer voor iets lekkers. Dit heeft niets met wilskracht te maken dit kent iedereen die regelmatig heeft gelijnd. Je gedachten worden ineens gevoed met “aaahhh een keer iets lekkers buiten het dieet om moet kunnen“ of als je het vaker is overkomen : “ik ben nu toch al verkeerd bezig met eten dit kan ook nog wel een keer. Of : “Morgen gaan we er weer goed mee beginnen”. Deze gedachten moedigen gevoelens aan en soms komen er nog eens lichamelijke sensaties bij. “Het water loopt je in de mond“ en dan zwicht je.

Je vergelijkt je met anderen die wel kilo’s zijn verloren daarmee maak je jezelf klein en zwak. Onthoud dit is geen zwakte……..  never …… maar je brein slaat dit op in zijn computer.

Je zegt tegen jezelf dat jij geen succes kan behalen met diëten. Daarom vanuit wilskracht diëten werkt niet. Hou er echt mee op. Gewoon omdat het geen resultaat geeft en hou jezelf niet langer voor de gek. Kijk eerlijk naar jezelf het kan echt anders. Probeer stil te staan bij wat je eet en geniet vooral tot in je tenen van eten. Voel proef ruik en gebruik jouw zintuigen in volle kracht als je eet.

Wees veel liever en milder voor jezelf dat werkt wel in kleine stapjes is dit echt haalbaar. Je zal jezelf verbazen hoe snel jij negatief over jezelf denkt en je eten niet eens goed proeft je eet maar wat. Dit is een hele negatieve energie die je vastzet in jouw lichaam. Dit kan je echt leren en oefenen helemaal niet zo moeilijk, maar de eerste stap is het diëten vaarwel zeggen. Daarna wil ik je graag helpen om een mooie relatie met jezelf en jouw eetgedrag in haalbare stapjes om te buigen naar tevreden zijn. Eten gaat uit je hoofd en wordt een gewoon onderdeel van jou wat je niet 24 uur per dag bezig houdt. En je gaat duurzaam slanker worden.