Gewoon even naar de supermarkt!

Ken je dat? Dat je soms ineens flabbergasted bent van een opmerking over je dik zijn. Jaren terug ging ik naar de supermarkt voor de wekelijkse boodschappen. Even stond ik voor de zuivel koelkast om toetjes uit zoeken.

Terwijl ik geconcentreerd keek wat ga ik nu nemen had ik een pak yoghurt in mijn hand. Er kwam een klein kaal mannetje aan van ongeveer 70 jaar die ik wel kende. Hij kwam naast me staan en zei: “ Neem deze maar hoor de yoghurt is veel beter voor jouw anders blijf je veels te dik “. Ik was letterlijk flabbergasted en heb niets terug gezegd. Van binnen heeft deze man mij geraakt, hij keurde mij af. Dat is me vaker over komen in mijn leven. Afgekeurd worden op je uiterlijk. Dat deed pijn tegelijk ontstond er even daarna een boosheid waar bemoeit deze man zich mee? Hij moest eens weten hoe ik aan het diëten ben en mijn best doe om er iets van af te krijgen wat een brutaliteit.

Mijn man voelde meteen dat er wat was gebeurt in de supermarkt. Zijn reactie was wel mooi : “Als ik er bij was Anita had ik de yoghurt op zijn kale kop leeg gegooid jammer”.
Als je dit leest heb je vast zelf ook wel een voorbeeld van geraakt worden in je hart afgekeurd worden vanuit het niets. Het doet wat met je zelfbeeld het doet wat met je.

Daarom bestaat in mijn traject “nooit meer op dieet “ ook een onderdeel zelfbeeld compassie en lichaamsbeeld. Er zijn soms nog veel gebeurtenissen te verwerken.
Dit is vaak weggestopt ergens in jouw. Daarom is mild en lief voor jezelf zijn zoooo belangrijk. Dit ga ik je echt leren als je dit niet kan, want dat ben je waard.
Wil je jouw ervaring delen met mij, reageer gerust.