Emotie-eten …….

Emotie-eten. Eigenlijk doen we het allemaal. Of we nu dun, slank, dikker en dik zijn. We eten onze emotie soms lekker weg. In de avond op de bank gaat er ergens iets in jou knagen soms letterlijk. En dan moet er even iets gesnaaid worden dat helpt eventjes. Achteraf vaak niet. Dan vraag je je vaak af waarom doe ik dit nu? Daar wil je dan weer niet te lang bij stil staan.

Zelf heb ik dit jaren ontkent.  Ik dacht ik eet helemaal niet veel dus ik ben geen emotie-eter. Nee, ik was geen emotie-eter. Ik moet mezelf gewoon streng aanpakken, dan word ik vanzelf slanker. Anderen kunnen dat ook dus waarom lukt het mij dan niet. Deze gedachte heb ik jaren gehad ……. Daarop volgend ontstond een nieuw dieet wat ik dan niet langdurig volhield en uiteindelijk meer ging eten. Een emotie is niet meer dan energie wat door ons lichaam stroomt. Deze energie stroomt eigenlijk constant door ons lichaam en soms gaan we dat vastzetten in ons lichaam. Dit gebeurt allemaal onbewust. De energie moet stromen en uit ons lichaam. Daarom kan bijv. huilen ook zo’n opgelucht gevoel geven.

Eten en emoties horen eigenlijk bij elkaar als je overgewicht hebt. Er spelen veel factoren mee bij overgewicht. Dit kan serieus complex zijn. Ik weet zeker dat je eetbuien en snaai momenten kan gebruiken om je emoties te dempen. Zolang je niet de emoties door voelt en laat stromen door je lichaam zal je ze het liefst willen dempen met snaai en eetbuien. Dit is al zo’n gewoonte voor je zelf maar ook voor je brein geworden dat deze je er automatisch soms heen trekt. Omdat ik als kind al aanleg had, kon ik nooit veel snaaien of ik was al weer gegroeid. Daarom is het dieet vanaf mijn 12e jaar ook faliekant verkeerd geweest. Ik weet
zeker dat ik daarom meer ben gaan snaaien op sommige momenten.

Ondertussen heb ik geleerd

    • Hoe meer ik mijn lichaam voel en mezelf omarm, hoe beter ik mijn emoties ook voel.
    • Deze emoties kan ik zelf invloed op uitoefenen om ze te laten stromen en niet vast te zetten in mijn lichaam.
    • Ik heb een keuze om te snaaien natuurlijk overkomt me dat nog wel eens. Dan merk ik ook heel duidelijk dat ik niet bij mijn gevoel wil zijn. Hoe beter ik het toelaat hoe minder ik snaai.

Het is echt de kern van slanker worden dichter bij jezelf zijn, meer doorvoelen en jezelf stil zetten. Van binnen uit slanker worden. Dit ga je echt niet bereiken met het 10e dieet wat je niet duurzaam vol kan houden. Echt, je kan leren om meer te voelen in je lichaam en dit toe te laten. Uit het patroon van energie en emoties vasthouden kan je komen vaak wel d.m.v. hulp van buiten af iemand moet meekijken hoe het bij je werkt.

Ik wil graag jouw verhaal horen als je denkt last te hebben van emotie-eten en snaaibuien.

Mail mij: anita@vetkrachtig.nl